Yinyogalärarutbildning, Luleå

YINYOGALÄRARUTBILDNING LULEÅ VECKA 27, 2024

 

 

Vill du gå en sammanhållen yinyogalärarutbildning i en liten grupp, med ett pedagogiskt steg-för-steg-upplägg och en bra balans mellan teori och praktik? Vi går igenom allt du behöver för att du – om du vill – ska kunna börja undervisa i yinyoga direkt efter utbildningen. Passa på när en av Sveriges främsta yinyogalärarutbildare kommer till Luleå!

 

 

Lärare: Elisabeth Kaufmann (Yoga Alliance E-RYT 500 och YACEP)

Datum: 1-7 juli 2024

Plats: Nordanjord, Luleå

 

 

Antal dagar: 7 heldagar

Antal timmar som finns med på diplomet: 75 h

Diplomering via: Yoga Productions & Yoga Alliance

Antal deltagare: max 10

 

 

Kostnad: 11900:- exkl. moms (14875:- inkl. moms)

I priset ingår ett gediget kursmaterial (Elisabeths yinyogabok Lilla Positionsboken och yinyogalärarkompendium) som skickas till dig per post ungefär en månad före kursstart.

 

Anmälan: Anmäl dig till Nordanjord via mail hej@nordanjord.nu eller ring 0920-74300. Det går också bra att anmäla sig via “Anmäl dig här”-knappen nedan.

 

Du säkrar din plats genom att betala in 2500 kr vid anmälan och betalar resten senast 30 dagar före kursstart.

 

Du kan läsa mer om kursen på Nordanjords hemsida: https://nordanjord.nu/kommande-evenemang/yinyogal-rarutbildning.html

 

 

 

Har du frågor om utbildningen?  Kontakta Elisabeth på info@yogaproductions.se!

Schema

Kursen pågår under sju dagar, måndag 1/7 till och med söndag 7/7. Tiderna är 8.00-19.00, med en längre lunchrast i mitten inkl. tid för återhämtning/egna studier kl. 12.00-15.00.

 

Måndag 1/7

Vi presenterar oss för varandra och börjar utbildningen med ett föredrag om yinyogans grunder, nyckelbegrepp och historia. Sedan tittar vi på olika möjligheter att klassificera yinyogapositioner. På eftermiddagen går vi igenom den första tredjedelen av positionerna i Lilla Positionsboken.

 

Tisdag 2/7

Vi tar idag upp särskilda besvär och kontraindikationer, samt centrering och avslappning.

I övrigt står undervisningsteknik och praktik i centrum.  Elisabeth leder er genom ett 60 minuters yinyogapass. På eftermiddagen delas klassen mitt itu och ena halvan förbereder ett 60 minuterspass för den andra halvan.

 

Onsdag 3/7

Förmiddagen ägnas åt yinyogans anatomi, fascia, livsenergi och andning. Vi tittar på myofasciella kedjor och meridianer som är väsentliga för yinyogan. På eftermiddagen går vi igenom den andra tredjedelen av positionerna i Lilla Positionsboken.

 

Torsdag 4/7

Vi tar upp rösthantering, vilopositioner och utjämningspositioner. Vi fortsätter med undervisningsteknik och Elisabeth leder er genom ett 30 minuters yinyogapass. På eftermiddagen förbereder ni ert första individuella pass, som är 30 minuter långt och genomförs i en liten grupp på 3-4 personer.

 

Fredag 5/7

Förmiddagen inleds med ett föredrag om yinyogans meditativa aspekt (insiktsmeditation, mindfulness och bodyscan). Vi går igenom den sista tredjedelen av positionerna i Lilla Positionsboken. På eftermiddagen leder dig Elisabeth genom ett 75 minuters yinyogapass. Därefter får du instruktioner inför ditt diplomeringspass, som också ska vara 75 minuter långt.

 

Lördag 6/7

Hela förmiddagen har du tid att förbereda ditt pass och få rådgivning och feedback av Elisabeth. Ni delas in i två eller tre diplomeringsgrupper med 3-4 personer i varje.

 

Lördag eftermiddag 6/7 och söndag 7/7

är diplomeringsdagar. Ni genomför era pass och får feedback av er grupp och av Elisabeth. Söndagen avslutas med allmän feedback och råd för er undervisning, samt utvärdering och diplomutdelning.

 

Egna studier

Du förväntas lägga 1-3 timmar dagligen på självstudier, utifrån dina behov och dina möjligheter. Det innebär att svara på ledfrågor till föredragen, läsa på om positionerna, repetera dagens undervisning och öva på ditt diplomeringspass. En del av studietiden kan du välja att lägga före kursstart, eftersom du får kursmaterialet skickat till dig cirka en månad före kursstart.

 

Av de 75 timmar som står på ditt diplom är 56 timmar schemalagd undervisning och 19 timmar självstudier.

Vill du uppgradera ditt diplom till 100 timmar eller vill helt enkelt repetera och fördjupa kunskaperna från utbildningen?

 

 

Då kan du köpa till mitt onlinematerial och/eller komplettera med en hemtenta.

Vill du gå min distansutbildning istället?

 

Då är du flexibel vad gäller plats och tid.