Efter avslutad examen, är man behörig att undervisa i yinyoga?
Ja, du har de kunskaper som behövs för att undervisa i yinyoga. Med den här utbildningen i bagaget kan du undervisa i egen regi eller på gym. När det gäller yogacentra är det upp till den som anställer att bestämma vilken bakgrund de vill se att du har. För de flesta är denna 75- resp. 100-timmarsutbildning tillräcklig. Vissa yogahus kräver dock att du har en grundutbildning på 200 timmar till yogalärare i bagaget också. Den kan du genomföra före eller efter yinyogalärarutbildningen.
Funkar utbildningen även om man vill undervisa internationellt?
Ja, det finns inga hinder för att undervisa i yinyoga utomlands med de kunskaper du har från den här utbildningen, så länge du undervisar i egen regi eller på gym. För anställning på yogacentra utomlands (i synnerhet i USA) kan yinyogalärarutbildningen behöva kompletteras med en grundutbildning på 200 timmar till yogalärare. Om grundutbildningen är Yoga Alliance-certifierad och du registrerar dig hos Yoga Alliance, kan du tillgodoräkna dig min yinyogalärarutbildning som fortbildning (continuing education) och får då 75 resp. 100 Yoga Alliance-certifierade timmar för den. På ditt diplom har du stämplar från både Yoga Alliance och Yoga Productions.
Min yinyogalärarutbildning är en av de mest kompletta & mest internationellt förankrade utbildningar som finns i Sverige, då jag är yinyogalärarutbildad av både Paul Grilley (USA), Sarah Powers (Wales) och Bernie Clark (Canada), utöver min yogalärarutbildning i Tyskland (Yoga Vidya) och Sverige (Magdalena Mecweld m fl). Jag är internationellt certifierad av Yoga Alliance, som E-RYT500 (Experienced Registered Yoga Teacher) och YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Practitioner). Dessutom är jag medlem i internationella Fascia Research Society och deltar regelbundet i utvecklingsarbetet av yinyoga. Jag håller ögonen på vad som händer i världen, läser, fortbildar mig, diskuterar med andra lärare och forskare samt utvecklar nya workshopkoncept och böcker.