Yinyoga och kinesisk medicin

Fördjupningskurs för yinyogalärare och intresserade yinyogautövare med Marieke Vliegen online via Zoom.

Under fyra dagar, 20-21 och 27-28 mars 2021, anordnar Arboga Yinyogaakademi en workshop med Marieke Vliegen, en internationellt erfaren yinyogalärare och yinyogalärarutbildare med stor kunskap i kinesisk medicin. Utbildningen kommer att äga rum på Zoom. Undervisningsspråk är engelska.

 

 

 

I yinyoga hålls positionerna under längre perioder för att stimulera energiflödet i kroppen. Det är en praktik som fokuserar på att odla stillhet och hjälper oss att vända oss mer inåt samtidigt som vi stimulerar bindvävnader, fascia och leder i kroppen. I vårt dagliga liv är många av våra aktiviteter yang av naturen och har en ”go for it”-attityd.

Att delta i yinaktiviteter hjälper vår kropp och själ att hitta den nödvändiga balansen mellan att göra och observera – att vara. Vi behöver båda aspekter, yin och yang, i våra liv för att känna oss friska.

Enligt kinesisk medicin finns det energikanaler som går igenom kroppen, meridianer. För att känna sig friska och lyckliga måste energin flyta smidigt genom dessa meridianer.

En yinyoga-övning kan hjälpa till att stimulera detta energiflöde så att den fysiska kroppen kan känna sig lugn och hjälpa sinnet och den känslomässiga kroppen att följa efter.

I denna 25 timmars modul i yinyoga och kinesisk medicin kommer vi att dyka in i yinyogans värld och den holistiska synen på kinesisk medicin.

Denna kurs kommer att introducera dig till den kinesiska medicinens och hur du integrerar den i din yinyoga-praktik.

 

Du kommer att lära dig om:
– Yin Yang-teorin
– Kinesisk medicins historia
– Meridianerna i kroppen
– Meridianer och känslor
– Livsstil och kost i kinesisk medicin
– Teorin om de fem elementen
– Meridianklockan
– Meridian Nidra

 

Det kommer att vara en kombination av föreläsningar, övningar och självstudier.

 

Denna modul är lämplig för yinyogautövare som vill fördjupa sin egen praktik men också för lärare i en liten, personlig grupp. Registreringen är öppen för alla, men tidigare erfarenhet av att utöva yinyoga rekommenderas.

 

Schema 

Lördag 20 mars kl. 9.30-15.30

Söndag 21 mars kl. 9.30-15.30

Lördag 27 mars kl. 9.30-15.30

Söndag 28 mars kl. 9.30-15.30

 

Tiderna ovan inkluderar lunch och andra raster. Därutöver behöver du räkna med en timmes självstudier per dag.

 

Kursen är godkänd att registreras som fortbildning under Yoga Alliance.

 

Kursavgift:

4850 SEK

Early bird: 4300:- vid anmälan före 20 februari!

 

Om Marieke Vliegen:

Marieke Vliegen är baserad i Nederländerna. Hon är en erfaren internationell Yinspiration-tränare och seniorassistent till grundaren av The School of Yinspiration Yin Yoga, Jo Phee. Marieke delar Jo Phees kunskap som hon fick av sin lärare och grundaren av yinyoga, Paul Grilley, och kombinerar detta med kinesisk medicin. Förutom att undervisa offentliga klasser, workshops och lärarutbildningar internationellt, assisterar Marieke regelbundet sin lärare över hela världen för att hålla sin kunskap uppdaterad. Hon är en Yoga Alliance-certifierad E-RYT 200 tränare & YACEP. Läs mer om Marieke på facebook / Instagram: mariekeyinyoga.

 

Värd och arrangör av denna kurs är:

Arboga Yinyogaakademi i samarbete med Marieke Vliegen. Arboga Yinyogaakademi är ett utbildningscenter för yinyoga och yinyogarelaterade ämnen, grundat av Elisabeth Kaufmann i juni 2018.

 

Betalnings- och återbetalningsvillkor för kursen med Marieke Vliegen 20-21 + 27-28 mars 2021

 

Kursavgift: 4850:- (4300:- vid anmälan före 20 februari!)

 

Anmälan: info@ayya.se

 

Ange namn, e-postadress, telefonnummer och boendeort för att anmäla dig. Efter att du har anmält dig får du en faktura på kursavgiften, som ska betalas inom tio dagar för att säkra din plats.

 

Ångerrätt och återbetalning

 

Enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59) har du från och med dagen efter att du mottagit fakturan en ångerfrist på 14 dagar. Avbokar du inom dessa 14 dagar får du hela kursavgiften återbetald, om du redan har betalat den. Har du inte avbokat din plats inom dessa 14 dagar förbinder du dig att betala fakturan. Ångrar du dig senare än 14 dagar efter att du mottagit fakturan återbetalas 50% av summan, om det är minst 30 dagar kvar till kursdatum. Om avbokning sker senare än 30 dagar före kursstart sker ingen återbetalning, såvida inte en ersättare kan fylla din plats. I detta fall återbetalas kursavgiften med avdrag för en administrativ avgift på 250:-.