Restorative-workshop

Helgworkshop 18-19 september

 

Gör yinyogan ännu mer återhämtande!

 

Under en septemberhelg på Arboga Yinyogaakademi (18-19/9) lär du dig hur du kan förvandla yinyogan till den djupt återhämtande yogaformen restorative yoga.  Du kommer att lära dig bygga upp positionerna från grunden och uppleva deras återhämtande effekt.

 

 

Obs! Eftersom restorative yoga kräver mycket plats och props (hjälpmedel)  – och jag vill kunna ge var och en tillräckligt med stöd och uppmärksamhet – är deltagarantalet begränsat till max 8 personer.

 

 

Vad är restorative yoga?

 

 

Restorative yoga är en djupt återhämtande yogaform, som återställer balansen i kroppen genom vilsamma, behagliga positioner som sträcker ut kroppen, med bekvämt stöd av kuddar, bolster, stolar och andra hjälpmedel. Genom att lägga filtar, tyngdpåsar och ögonkuddar på kroppen ökar vi avslappningen ytterligare.

 

 

Positionerna hålls längre än i yinyogan, mellan 5 och 20 minuter. En annan skillnad från yinyogan är att yinyogapositionerna ibland kan vara utmanande och kännas intensiva eller till och med smärtsamma (även om det är “skön-ont”), medan restorativepositionerna endast ger behagliga kroppsförnimmelser. Kroppen hålls orörlig i positionerna med hjälp av maximalt stöd och åtgärder vidtas för att hålla kroppen varm.

 

 

 

Vad händer?

 

 

Redan efter fem minuter reduceras smärtor och muskelspänningar. Immunförsvaret, matsmältningen och sömnkvalitén förbättras. Inlärningsförmågan och uppfattningsförmågan ökar. Restorative yoga är en fantastisk yogaform för stresshantering och kroppsligt och mentalt välbefinnande.

 

 

 

Vad gör vi under workshopen?

 

 

Förmiddagarna innehåller teori samt genomgång och utprovande av positioner, då ni arbetar i par för att hjälpa varandra in i positionerna. På eftermiddagarna gör vi långa, återhämtande restorativepass, som ger dig en ljuvlig, helande vila. Här jobbar ni inte i par längre, utan jag kommer att stötta er när ni behöver hjälp att komma in i positionerna.

 

 

På lördagen får ni lära er klassisk restorative yoga, där alla positioner görs på golvet, med bolster och annan stöttning. På söndagen lär du dig använda stolar som hjälpmedel för att stötta kroppen så att du kan göra positionerna vilsamma, även om du inte vill ta dig ner på golvet. Bra att använda för personer som har svårt att ta sig ner på golvet eller om du inte har så mycket golvyta tillgänglig eller är ute i skogen.

 

 

Efter workshopen får du med dig en 6-sidig broschyr med lördagspasset och söndagspasset inkl. bilder på positionerna, samt information om restorative yoga.

Tider:

Lördag 18/9 kl. 10.00-17.00

Söndag 19/9 kl. 9.00-16.00

 

 

Antal deltagare: 4-8. Du kan anmäla dig enskilt eller tillsammans med den du vill samarbeta med.

 

 

Pris: 4200:- inkl. moms för hela helgen. 500:- rabatt för två om ni är två som anmäler er tillsammans. Priset blir då 7900:- för två eller 3950:- /person.

 

 

Lunchrast: lördag 13.00-14.00 och söndag 12.00-13.00. Lunch ingår ej i priset. Det går bra att värma medhavd mat i köket. Det finns ugn och spis men ingen mikro. Kylskåp och frys finns. Det finns också flera lunchrestauranger i närheten, t ex det vackra, anrika Café Två Skator. Vid mina workshops har det blivit lite av en tradition att gå dit och äta och jag har förbokat ett bord där.

 

 

Övernattning

Om du bor långt från Arboga kanske du vill övernatta här? Jag kan rekommendera Stadshotellet (https://www.arbogastadshotell.se), som både ligger nära järnvägsstationen och bara fem minuters gångväg från yogastudion. Det finns också ett vandrarhem som ligger lika centralt: https://rantmastaregarden.se

 

 

Frågor?

Hör av dig till mig på elisabeth@ayya.se eller 070-22318581