Restorative-utbildning

Maximal vila

Här kan du i efterhand läsa om vår

utbildningsdag i Restorative Yoga

2 september 2023

 

Kl. 9.30-17.00

Gör yinyogan ännu mer återhämtande!

 

Under denna utbildningsdag på Arboga Yinyogaakademi lär du dig hur du kan förvandla yinyogan till den djupt återhämtande yogaformen restorative yoga. Du kommer att lära dig bygga upp positionerna från grunden och uppleva deras återhämtande effekt.

150

Vad är restorative yoga?

 

Restorative yoga är en djupt återhämtande yogaform, som återställer balansen i kroppen genom vilsamma, behagliga positioner som sträcker ut kroppen, med bekvämt stöd av kuddar, bolster, stolar och andra hjälpmedel. Genom att lägga filtar, tyngdpåsar och ögonkuddar på kroppen ökar vi avslappningen ytterligare.

 

Positionerna hålls längre än i yinyogan, mellan 5 och 20 minuter. En annan skillnad från yinyogan är att yinyogapositionerna ibland kan vara utmanande och kännas intensiva eller till och med smärtsamma (även om det är “skön-ont”), medan restorativepositionerna endast ger behagliga kroppsförnimmelser. Kroppen hålls orörlig i positionerna med hjälp av maximalt stöd och åtgärder vidtas för att hålla kroppen varm.

Vad händer?

 

Redan efter fem minuter reduceras smärtor och muskelspänningar. Immunförsvaret, matsmältningen och sömnkvalitén förbättras. Inlärningsförmågan och uppfattningsförmågan ökar. Restorative yoga är en fantastisk yogaform för stresshantering och kroppsligt och mentalt välbefinnande.

Hur är utbildningsdagen utbyggd?

 

Förmiddagen ägnas åt teori samt genomgång och utprovande av positioner, då ni arbetar i par för att hjälpa varandra in i positionerna. På eftermiddagen gör vi ett långt, återhämtande restorativepass, som ger dig en ljuvlig, helande vila. Här jobbar ni inte i par längre, utan jag kommer att stötta er när ni behöver hjälp att komma in i positionerna. Till sist går vi igenom vad en restorative yoga-lärare behöver tänka på och ni får ett kompendium med teori och positioner för att kunna repetera och öva hemma.

Vad kostar det och hur anmäler jag mig?

 

Utbildningsdagen kostar 2500:- plus moms 25% = 3125:- inkl. moms. Kursmaterial och fika ingår.

Du kan anmäla dig via länken nedan. Scrolla ned till “Restorative yoga-utbildning 2 september 2023”. Ange i meddelandefältet om du har några kostrestriktioner.

3b.Trollsländan med stöd. EEK

Vad behöver jag göra för att få ett restorative yoga-lärardiplom?

 

Den här utbildningsdagen ger dig den kunskap du behöver för att bygga upp ett restorative-pass och lägga in restorative-positioner i dina yinyogapass.

 

För att få ett diplom på att du fortbildat dig till restorative yoga-lärare behöver du visa att du har tagit till dig kunskapen och kan omsätta denna i praktiken. Då anmäler du dig till “Restorative yoga-diplomering”. För denna ska du göra en hemtenta (teoretisk examination) samt lägga upp och genomföra två restorative-pass (praktisk examination) efter utbildningsdagen. Nedan kan du läsa mer om hur det går till och vad det kostar.

Praktisk information om utbildningsdagen den 2 september

 

Kurstider: 9.30-17.00

 

Lunchrast: 12.30-14.00. Lunch ingår ej i priset. Det går bra att värma medhavd mat i köket. Det finns ugn och spis men ingen mikro. Kylskåp och frys finns. Det finns också flera lunchrestauranger i närheten, t ex det vackra, anrika Café Två Skator. Vid mina workshops och utbildningar har det blivit lite av en tradition att gå dit och äta.

 

Övernattning

Om du bor långt från Arboga kanske du vill övernatta här? Jag kan rekommendera Stadshotellet (https://www.arbogastadshotell.se), som både ligger nära järnvägsstationen och bara fem minuters gångväg från yogastudion. Det finns dessutom många Airbnb-möjligheter som ligger centralt: https://www.airbnb.se.

 

Frågor?

Hör av dig till mig på elisabeth@ayya.se eller 070-22318581