ENDAGSRETREAT I YIN- OCH YANGYOGA

 

När? Datum ännu ej bestämt, men det blir en lördag eller söndag kl 10.00 – 17.00

 

Var? I den vackra IOGT-lokalen vid ån i centrala Arboga

 

Med vem? Med yogalärarna Mia Hultgren och Elisabeth Kaufmann

 

Låt oss leda er genom en helspäckad härlig yogadag med

Yinyoga och Samayoga !

 

Vi serverar hemlagad vegansk lunch, frukt, fika, samt kaffe och te under dagen.

 

 

Pris: 1050 kr för hela dagen inklusive mat och fika

 

Anmälan till: info@yogaproductions.se. Ange namn, mailadress och telefonnummer samt ev. matallergier.

 

Ta med: yogamatta och två filtar – eller meddela oss om du vill låna.

 

Betalning: När du har anmält dig får du via mail en faktura på kursavgiften, som ska betalas inom tio dagar för att bekräfta din anmälan och säkra din plats.

 

Ångerrätt och återbetalning
Upp till 10 dagar efter din anmälan har du rätt att ångra dig och får då tillbaka hela summan, under förutsättning att det är minst 30 dagar kvar till kursdatum. Ångrar du dig senare än 10 dagar efter din anmälan återbetalas 50% av summan, om det är minst 30 dagar kvar till kursdatum. Om avbokning sker senare än 30 dagar före kursstart sker ingen återbetalning, såvida inte en ersättare kan fylla din plats, eller vid sjukdom. Om du har förkylningssymptom som hosta, halsont eller snuva ska du inte komma på workshopen. Behöver du avboka med kort varsel på grund av sjukdom eller förkylningssymptom erbjuder vi dig återbetalning av kursavgiften med avdrag för 250:- administrativ avgift fram till två dagar före kurstillfället.

 

 

Hur uppstod idén till den här yogadagen?

Mia och Elisabeth träffades på Puls och Träning i Arboga, där de båda jobbar som yogalärare. Mia undervisar i samayoga, Elisabeth i yinyoga. De upptäckte snart att deras yogastilar kompletterar varandra perfekt, eftersom Mias pass är mer kraftfulla, stärkande och dynamiska, medan Elisabeths är lugnare, mjukare och riktigt djupstretchande. Så det dröjde inte länge förrän de började prata om att ha en gemensam yogadag – och 17 mars 2019 blev det verklighet. Eftersom intresset för fler sådana dagar visade sig vara stort, upprepade vi konceptet den 24 november 2019 och den 6 februari 2021. För närvarande håller vi på att fundera på när vi ska ha nästa tillfälle.

 

Under yogadagen kommer du att få sträcka ut din kropp i två samayogapass med Mia och två yinyogapass med Elisabeth.

 

Här följer en närmare beskrivning av yogaformerna:

 

Samayoga

Samayoga har sitt ursprung i Hathayogan, den äldsta av alla yogatraditioner. Den är både fysiskt mjuk och utmanande och utgår från hjärtat, gruppen och stunden. Den fysiska delen av passet är en integration av hathayoga, pranayama (andningstekniker) och hjärtöppnande övningar. Samayogan har ett flöde där rörelserna glider in i varandra och med utrymme att känna in din kropp och de mer subtila effekterna. Vi varvar dynamiska flöden med vilsamma positioner för att öppna upp och bjuda in acceptans, styrka, flexibilitet och avslappning. Du utforskar dig själv i både stillhet och i rörelse, kraftfullt och mjukt med stor vänlighet och acceptans för dig själv och stunden. Vi tränar upp kontakten med vårt inre för att frigöra oss från prestationskrav och jämförelser med andra.

 

Yinyoga

Yinyoga är en stillsam och meditativ yogaform där du placerar kroppen i olika sittande eller liggande positioner som du håller i 3-5 minuter med avslappnade muskler och inåtvänt sinne. Du scannar igenom kroppen och försöker släppa på alla spänningar. För att hjälpa kroppen att slappna av använder du hjälpmedel som bolster, kuddar och filtar. Yogaformen gör dig smidigare genom att dra ut den sega bindväven, den tränar dig i medveten närvaro (mindfulness) och ger dig både djup vila och ny energi.

 

Mer om Mia

Mia Hultgren är en nyfiken entreprenör och företagare som brinner för resor, både till det inre och till det yttre. Ett stort intresse för kroppen, själen och hur allt hänger samman förde henne som ung runt om i världen till företagare inom byggindustribranschen och sedan ett par år tillbaka även som yogalärare. Hon driver företaget OmYoga och undervisar, utöver hennes vanliga arbete i yoga, både privat och på Puls & Träning i Arboga.

 

Mer om Elisabeth

Elisabeth Kaufmann, som är Yoga Alliance-certifierad yogalärare (E-RYT500) och yogalärarutbildare (YACEP), driver företaget Yoga Productions och grundade sommaren 2018 Arboga Yinyogaakademi. Hennes väg till yinyogan gick via länge hållna positioner i hathayogan och ett starkt intresse för meditation och energimedicin. Efter att ha utövat yoga i många år (sedan 1986) blev hon poweryogainstruktör (utbildad på Paus i Falun 2004-05), sedan hathayoga-lärare (utbildad på Yoga Vidya i Bad Meinberg 2008-09) och yinyogalärare (utbildad i denna yogaform sedan 2013 av Magdalena Mecweld, Sarah Powers, Bernie Clark och Paul Grilley). Nu är det yinyoga som är hennes heltidssysselsättning. Förutom kurser på Arboga Yinyogaakademi har hon workshops och retreats på andra orter i Sverige och utomlands. 2018 kom hennes yinyogabok Lilla Positionsboken ut och sedan 2017 ger hon egna yinyogalärarutbildningar, som du kan läsa mer om på ayya.se.