Elisabeths yoga-CV

Elisabeth2

Min yoga-bakgrund

 

Yoga har varit en viktig del av mitt liv i över trettio år. 2006 började jag som yogalärare förmedla denna kunskap vidare, först power yoga, sedan hatha yoga i Swami Sivanandas tradition och så småningom yinyoga, som är den yogaform jag valt att fokusera på de senaste tio åren i mina klasser, workshops och utbildningar. Jag har själv gått fyra yinyogalärarutbildningar (hos Magdalena MecWeld, Sarah Powers, Bernie Clark och Paul Grilley) och är registrerad som erfaren yogalärare (E-RYT500) och yogalärarfortbildare (YACEP) hos Yoga Alliance. Jag håller workshops och utbildningar på Arboga Yinyogaakademi och på olika platser i Sverige och utomlands. Jag började utbilda yinyogalärare 2017, efter att ha utvecklat mitt eget pedagogiska koncept med mycket individuell feedback. Läs mer om mina yinyogalärarutbildningar här! Hösten 2018 utkom min bok Lilla Positionsboken, som är en bildrik uppslagsbok med ett stort antal yinyogapositioner. 2022 trycktes tredje upplagan.

Utöver den kunskap mina yogautbildningar (se nedan) har gett mig, har mötet med mina elever, min pedagogiska bakgrund (språklärare och lärarutbildare), mina många resor och längre tysta meditationsretreats (vipassana och zen) präglat min undervisning. Jag berättar gärna om betydelsen av fascia, energiflöde och medveten närvaro. Jag brinner för att hjälpa människor hitta närvaro i kropp och sinne. Yinyoga är ett fantastiskt verktyg för detta.

 

Vill du läsa en längre berättelse om min yoga-bakgrund? Klicka nedan!

Yogalärarutbildningar

 

2006, Power yoga-instruktörsutbildning, Paus, Falun (60h)

2008-09, Hatha yoga-lärarutbildning (400 h) i Bad Meinberg, Tyskland. EFYTA-certificering (European Federation of Yoga Teachers Associations)

2011, Yoga för särskilda besvär, yogalärarfortbildning i Bad Meinberg, Sukadev Bretz (70h)

2012, Yoga för ungdomar, yogalärarfortbildning i Bad Meinberg, Kavita Pippon (70h)

2013-17, Yinyogalärarutbildning Modul 1, 2, 3 och 4, Magdalena Mecweld och Mats Nielsen, Stockholm (107 h)

2016, Yin/Yang Yoga and Mindfulness Meditation Teacher Training, Sarah Powers, Buckland Hall, Wales (80 h)

April 2018, Yin Yoga Teacher Training, Bernie Clark och Diana Batts, Vancouver (50h)

April 2019, Yin Yoga Teacher Training: Bones, Muscles and Poses, Paul and Suzee Grilley, Land of Medicine Buddha, Soquel (50h)

Januari 2020, Avancerad utbildning för yogalärare, Jnana Yoga, Hatha Yoga och undervisningsteknik, Yoga Vidya Bad Meinberg (121 h)

Februari 2020, Avancerad utbildning för yogalärare, Raja Yoga, Sanskrit, Hatha Yoga och undervisningsteknik, Yoga Vidya Nordsee (121 h)

23 februari 2020: Yogalärarcertifikat hos Bund Yoga Vidya uppgraderat till 642 h

25 mars 2020: Yoga Alliance-registrering som RYT 500

25 mars 2021: Yoga Alliance-registrering som E-RYT 500 och YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider)

April-september 2022: Fascia Mastery for Yoga Teachers, Joanne Avison, Arhanta Online Academy (50 h)

Vriden drake

Andra relaterade utbildningar

 

1994, Aromaterapimassage, Aromaterapiskolan, Göteborg. Diplomerad aromaterapeut

1995, Ledqigong, Graciela Rovner, Göteborg

1996, Energimassage, Axelsons Gymnastiska Institut, Göteborg. Diplomerad energimassör

2010, Mindfulnessbased Stress Reduction, Mecora, Falun

2014, Vipassana-meditation, 30 juli-10 augusti, Ödeshög

2015, Vipassana-meditation, 8-19 juli, Ödeshög

2017, Vipassana-meditation, 28 mars-8 april, Ödeshög

2018, Zenmeditation, 18-25 februari, Virichayan Monastery, Taiwan

2019, Myofascial Release, 26-30 oktober, Art Riggs, Stockholm

Elisabeth-Yoga